Innovasjon

Fremtidens bank: Norge

Hva er fremtidens bank? Det var et av spørsmålene som ble adressert på Norges største fintech-konferanse, Future Bank 2020, arrangert av IKT-Norge i samarbeid med Finans Norge.

Norges nye finansminister, Jan Tore Sanner, innledet konferansen. Sanner pekte på at de aktørene som vil lykkes i det neste tiåret er de som griper mulighetene som digitalisering og grønn omstilling byr på.

Store linjer som ble diskutert

Big Tech: Et gjennomgående tema blant flere av foredragsholderne var hvordan Big Tech utfordrer de tradisjonelle finansforetakene og regulering.

Bærekraft: Teknologien er grenseløs, og bærekraft kommer til å være en drivende forutsetning for å lykkes, fremhevet Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge, i sin innledning.

Kryptovaluta: – En konstruert valuta vil nok komme, kall det gjerne kryptovaluta. Det er en spådom med svært lav risiko, ifølge Idar Kreutzer.

Kina: Hans Jørgen Gåsemyr, seniorforsker i NUPI og postdoktor ved UiB, mener det er på høy tid at nordmenn tar innover seg hva som skjer i Kina. De store, ledende aktørene som Alipay, Alibaba, JD.com og Baidu kombinerer alle sammen underholdning og kommunikasjon med finansielle tjenester og kredittløsninger.

Full sak hos Finans Norge her.

Alle presentasjonene fra konferansen finnes her.

Kilder: finansnorge.no

Legg igjen en kommentar