Innovasjon

SpareBank 1 SR-Bank lanserer nye produkter fra gründersamarbeid

Banken fortsetter å posisjonere seg som en gründerbank og sikter mot både bedriftsmarkedet og personmarkedet.

Samlån med Monner

I begynnelsen av februar lanserte SR-Bank i samarbeid med Monner samlån, en tjeneste hvor vekstbedrifter kan få lån fra bank og folk. Det første samlånet ble fulltegnet på bare noen minutter, med 62 forskjellige investorer. Samlånet gikk til TCM AS, en teknologibedrift, og var på 1 million kroner.

Samlån-tjenesten fungerer på følgende måte:

«SpareBank 1 SR-Bank innvilger hele eller deler av lånet til bedriften, opptil én million kroner, før folk deretter kan investere på samme betingelser og på den måten overta låneandeler fra banken».

Samlån gir små bedrifter muligheter for alternativ finansiering, og ved bruk av mange investorer sørges det for en viss risikospredning.

Det varsles videre at banken og Monner, som for øvrig er heleid av SR-Bank, vil lansere en bedriftspakke bestående av nettbank, kort, konto og sparekonto til låneinvestorene.

Digitale juridiske tjenester med Justify

SR-Bank har også lansert en digitalisert advokattjeneste, dette i samarbeid med Justify. Tjenesten er tilgjengelig i bankens mobilbank og på bankens nettsider, og fungerer slik:

«Tjenesten samboerkontrakt er en heldigitalisert kundeprosess med BankID-signering. Tjenesten testament er en 90 % digitalisert kundeprosess: kunden slipper å forholde seg til en fysisk advokat og testamentet blir generert digitalt. På grunn av strenge formkrav må kunden signere testamentet manuelt og returnere ferdigfrankert returkonvolutt til Justify. Deretter finner kunden det signerte testamentet digitalt på Min Side hos Justify.no.»

Justify har tidligere gjennomgått Gründerhub, SR-Banks oppstartsprogram som de siste 4,5 årene har har vært med på utdanningen av cirka 300 gründere og skapingen av 325 arbeidsplasser gjennom 200 selskaper. Gjennom Sparebankstiftelsen SR-Bank deler Gründerhub ut 700.000 kroner årlig i priser til deltakerne. Full nyhetssak om Gründerhub finnes her.

Kilder: srstiftelsen.no, justify.no, sparebank1.no

 

Legg igjen en kommentar