Kort og betalinger

Siste nytt fra kort- og betalingsleverandører globalt

Vi har sett nærmere på trender og nyvinninger utenfor norske landegrenser.

1. Vipps på Forbes’ liste over alternative betalingsløsninger

«Before 2019, PayPal was probably the first real “alternative payments” option, according to how this category has come to be defined. Alternative meaning another way for you to pay aside from the major payment schemes such as Visa and MasterCard or the dominant domestic card option in your country,» skriver Forbes.com, og setter Vipps på listen over eksempler på mobilapper som representerer fremtidens betalingsatferd hos privatkundene.

Full sak hos Forbes.com: her.

2. Personkundene holder på Apple Card, og Apple Card holder på kort-økosystemet

Ifølge en rapport fra Bernstein utgjør nå betalinger via Apple Pay omtrent 5 % av alle kort-transaksjoner på verdensbasis. Innen 2025 forventes andelen å øke til 10 %. Det er godt mulig at Apple vil forsøke å forstyrre økosystemet for kort og betalinger, ifølge Bernstein. De kan for eksempel skape sitt eget nettverk utenfor de etablerte kortsystemene. Samtidig argumenteres det for at Apple fortsatt vil trenge dette, som jo er både utbredt og som kundene stoler på.

Les hele saken her.

3. Visa med nyvinning i bedriftsmarkedet

I samarbeid med Airwallex ruller Visa ut en ny kortløsning for bedriftskunder, med det formål å gjøre det enklere for bedrifter som har betalinger på tvers av landegrenser. Løsningen har fått navnet Airwallex Borderless Card, og gjøres i første runde tilgjengelig for Storbritannia, Australia og Hong Kong. Kortet er i første omgang et virtuelt kort, men det vil senere bli mulig å bestille fysiske bedriftskort.

Les hele saken her.

4. Ny teknologi utnyttes for betaling med biometri

Fingopay, en plattform for såkalt biometrisk blodåre-identifikasjon (biometric VeinID) annonserte nylig at de lanserer et pilotprosjekt innen Open Banking retail, dette i samarbeid med Reflow. Med kun ett sveip med fingeren kan kunder betale. Slik vil retailere og merchants kunne håndtere bank-til-bank-transaksjoner, og slik redusere kostnader og muliggjøre betalingsoppgjør innen tre timer. Pilotprosjektets varighet er satt til én måned. Teknologien som brukes skiller seg fra fingeravtrykk ved at finger-blodårer ikke etterlater noen spor, og slik ikke kan bli kopiert. Det er altså sikrere med tanke på svindel og identitetstyveri.

Les hele saken her.

​Kilder: nfcw.com, pymnts.com

Legg igjen en kommentar